Verpakkingstips

Overnight ; verzending via TNT, DHL, UPS
Dit is meestal de goedkoopste manier van verzenden. Maar ook de manier met het grootste risico op schade. Uw pakket gaat door wel 10 paar handen, over een aantal lopende banden, in-en uit een aantal rolcontainers en reist –afhankelijk van de bestemming- in verschillende auto’s of misschien wel een vliegtuig tussen allerlei andere pakketten in. Een goede verpakking is dus geen overbodige luxe!

Een aantal tips:

Verpakking
Zorg dat het item “hufterproof” verpakt is. De meeste vervoerders gaan zeer serieus met uw zending om, maar zorg er zelf ook voor dat er niets kan gebeuren als uw pakketje onderop ligt in de rolcontainer, met enkele tientallen zware dozen er bovenop…

Kies een stevige doos:
Een fles wijn verstuurt niemand in een papieren zak, kies een geschikte doos. Zorg ervoor dat de doos niet veel groter is dan het product, zodat dat tijdens het vervoer niet heen en weer kan schuiven. Vul eventuele loze ruimte op met “bubbeltjesplastic” of luchtkussentjes.

MVB Koerier verkoopt een groot assortiment dozen en vulmateriaal, vraag hier gerust naar.foto6

Zorg ervoor dat de doos ook niet te vol is, een te volle doos staat onder spanning en zal dan sneller scheuren.
Elke doos is gemaakt voor een maximaal gewicht. Ga hier niet overheen. Vergelijk het met een te volle plastic boodschappentas. Als er in een plastic tasje 8 flessen cola gepropt zitten, probeer deze dan maar eens op te tillen zonder dat het hengsel scheurt.
Een doos gemaakt van dubbel golfkarton kan uiteraard meer hebben dan een koekjesdoosje.

Vergeet ook niet de doos goed dicht te plakken, dus niet alleen een stukje tape over de naad in het midden, maar bij kwetsbare zendingen ook rondom over de zijkanten van de doos.

Denk er ook aan dat het verzendlabel er op de juiste manier op geplakt wordt.
Een gebruikt doosje is wel lekker goedkoop, maar haal het plakband en de labels van de vorige gebruiker er wel even af! De labels worden volledig automatisch gescand, maar als het over drie oude labels geplakt zit kan dit nogal gaan bubbelen waardoor de barcode niet meer zichtbaar is. Deze zending wordt van de lopende band gehaald om handmatig verwerkt te worden. Buiten het risico op extra kosten (want handmatige verwerking) loopt u ook extra risico op vertragingen.

Heeft u nog vragen of u wilt meteen beginnen met versturen? Neem vrijblijvend contact met ons op:

info@mvbkoerier.nl / 030-7370961

Offerte Aanvragen

 

Contact

030-7370961

Bereken ritprijs!

Bereken hieronder eenvoudig uw ritkosten via onze online offertecalculator

MVB is een betrouwbare een meedenkende Koerier die nooit nee zegt en doet wat er beloofd wordt.
P. uit: De Meern 13-11-2017

Wij sponsoren